Nils Oscar

Om

Nils Oscar

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden. Detta är vår resa.

1865 - VÅR INSPIRATION

Vår inspirationskälla föds 1865 i den lilla byn Brändön i Norrbotten. Nils Oscar Sundberg var nytänkande, modig, energisk och en hårt arbetande man som än idag influerar vårt varumärke.

 

1996 - STARTEN

Kungsholmens Kvartersbryggeri startas i Stockholm av ett gäng ölentusiaster och hembryggare. Detta som reaktion på det begränsade utbudet och den mindre smakrika ölen.

1998 - NILS OSCAR GOD LAGER

Bryggeriet tar namn efter ägarens barndomsidol och farfar, Nils Oscar. Sveriges idag mest sålda hantverkslager lanseras under namnet Nils Oscar God Lager.

 

2000 - VINNER PRIS

Nils Oscar vinner sitt första pris i World Beer Cup med Nils Oscar Barley Wine. År 2002 vinner vi två priser, Julöl 2001 och Imperial Stout. År 2008 vinner Rökporter. Inget annat bryggeri i Sverige har lika många World Beer Cup-medaljer.

 

2006 - FLYTT

Nils Oscar växer ur lokalerna på Kungsholmen och bryggeriet flyttar till Fruängskällan i Nyköping, här känner vi oss hemma.

 

2013 - EXPANSION

När bryggeriet nått sin maxkapacitet på 1 000 000 liter startar ytterligare en expansion, ut med det gamla och in med det nya. Vi har nu ett modernt bryggverk och en utrustning som gör oss mycket kvalitetssäkra.

 

2015 - EKOLOGISKT

Året då två viktiga händelser sker – Nils Oscar börjar göra ekologisk öl och vi lanserar vår första alkoholfria öl. Vi blir därmed det första svenska hantverksbryggeri som lanserar en alkoholfri öl.