Nils Oscar

Nyheter

By in Nyheter Kommentarer inaktiverade för Nils Oscar vinnare på Tallink och Silja Line

Nils Oscar vinnare på Tallink och Silja Line

Det är första gången ett svenskt öl blir listat som Tallink och Silja Lines eget skeppsöl och det är första gången det är ekologiskt. Ölet heter Nils Oscar Kapten Balder och finns från och med 1 maj 2019 att finna i båtarnas taxfree-butiker, på alla restauranger och barer.

I maj 2019 stod det färdigt vilket öl som under två år ska få vara fartygens eget skeppsöl. 40 ölsorter från 14 olika bryggerier i fem länder testades under två dagar av fartygens sommelierer och inköpare. Som vinnare stod Nils Oscar Kellerbier, en ekologisk ofiltrerad lager på 5,1% där maltsorten Balder står i centrum. Detta öl lanserades hos Nils Oscar 2018 och har vunnit SM i Mathantverk samt guld i den globala tävlingen Heirloom Malt Brewing Award. På fartygen har ölet fått namnet Kapten Balder. Sedan 2017 säljer bryggeriet Södermalmspilsner, Pale Ale och Scotch Ale ombord på Tallink och Silja Line.

Även i Finland har Nils Oscar haft stora framgångar på senaste tiden. Från och med den 1 juli hittar man öl från Nils Oscar på Alko. Den första ölen som lanseras är Alkoholfri Brown Ale och från med i höst hittar man även Nils Oscar Scotch Ale.

– Det är väldigt spännande att kliva in på den finska marknaden i ett läge där trenden med hantverksöl just börjat blomma, säger Marknadschef Ida Lindberg Klausen.

Det är via en ny samarbetspartner och importör som Nils Oscar vunnit listningar på Alko. Joni Luoto, VD för Vinic säger:

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera Nils Oscars ikoniska öl på den finska marknaden och ser fram emot de kommande lanseringarna. Alkoholfria drycker är det mest ökande dryckessegmentet i hela Norden just nu och som ny och fräsch dryckesaktör vill vi såklart ge finska konsumenter vad de vill ha. I oktober kommer vi även att lansera även Nils Oscars världsberömda Scotch Ale för alla som älskar lite maltigare toner.

Post navigation