Nils Oscar

Nyheter

By in Nyheter Kommentarer inaktiverade för Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i våras ett samarbete där man deltar i en global öltävling som har fokus på malt gjort på äldre spannmålssorter. Nu är det klart att Nils Oscar Kellerbier kvalificerat sig till finalen som ett av världens 10 bästa.

Nils Oscar Kellerbier är en ljus ofiltrerad lager där malten tillåtits att spela en tydlig huvudroll. Malten som använts kommer från kornsorten Balder som på 40-talet utsågs till en av de mest kvalitativa och smakrika maltkornsorterna på marknaden av Svenska Bryggeriförbundet. Balder har en söt smak med antydan av nötter, och är mer aromatisk och djup i smaken jämfört med modernare sorter av maltkorn. Ölet är sparsamt humlat men väl balanserat och har även en frisk och fin citruston.

På Nils Oscar är man väldigt exalterade ”Vi är oerhört nöjda med den här ölen. Vi har alltid varit duktiga på öl med maltkaraktär och att göra denna öl tillsammans med spannmålsentusiasterna på Warbro Kvarn är väldigt inspirerande. Nu har vi fått ett fint erkännande och kommer på finalen att få servera vår öl till branschmänniskor från hela världen, bara det är en seger i sig” säger Ida Lindberg Klausen, marknadsansvarig på Nils Oscar.

Warbro Kvarn är företaget som i över 15 år framställt ekologiskt mjöl, flingor och andra spannmålsprodukter på äldre spannmålssorter. I november stod företagets nya mälteri klart och man satsar på ekologisk, närproducerad malt av ett flertal ovanliga och historiska spannmålssorter till öl- och whiskytillverkning.
Nils Oscar Kellerbier släpps i begränsad upplaga på Systembolaget den 7 september. Från och med den 3 september kan man prova ölet på alla Bishops Arms-pubar i landet.

Post navigation