Nils Oscar

Nyheter

By in Nyheter Kommentarer inaktiverade för Nils Oscar Kellerbier är svensk mästare

Nils Oscar Kellerbier är svensk mästare

Under torsdagen presenterades Nils Oscar Kellerbier som vinnare i SM i Mathantverk i kategorin öl och mjöd. Ölet, som är bryggt med kulturspannmålen Balder från mälteriet Warbro Malt i Sörmland, är en ljust ofiltrerat lageröl som fick ett fint mottagande när den lanserades i september. Nu får ölet ytterligare bekräftelse.

– Detta kan vara ett av de bästa öl vi har gjort, säger huvudbryggare Patrick Holmqvist.

Ölet, som lanserades september i en begränsad upplaga, ska nu göras tillgänglig för fler. Nils Oscar lanserar Kellerbier i beställningssortimentet på Systembolaget den 5 november.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda en riktigt smakrik lager. Vi tror på den här och vill helt enkelt att fler ska få ta del av den, säger Mattias Davidsson, VD.

Malten som använts vid bryggningen kommer från kornsorten Balder som på 40-talet utsågs till en av de mest kvalitativa och smakrika maltkornsorterna på marknaden av Svenska Bryggareföreningen. Balder har en söt smak med antydan av nötter, och är mer aromatisk och djup i smaken jämfört med modernare sorter av maltkorn. Ölet är sparsamt humlat men väl balanserat och har även en frisk och fin citruston.

SM i Mathantverk är en tävling öppen för mathantverksproducenter från Sverige och övriga Norden och har som syfte att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling samt att öka kännedomen om och efterfrågan på mathantverk.

– Det är otroligt roligt att får vara en av alla dessa härliga hantverkare inom mat och dryck och ta emot detta pris, säger Ida Lindberg Klausen, marknadsansvarig som var på plats under prisutdelningen.

Nils Oscar Kellerbier är också en av tio som är kvar i tävlingen Heirloom Malt Brewing Award, en global tävling med fokus på kulturspannmål där finalen hålls i Tyskland nu i november.

Post navigation