Nils Oscar

Nyheter

By in Nyheter Kommentarer inaktiverade för Nils Oscar blir ny samarbetspartner till Svenska Hembryggareföreningen

Nils Oscar blir ny samarbetspartner till Svenska Hembryggareföreningen

Cirkeln sluts när Nils Oscar blir ny samarbetspartner till SHBF och huvudsponsor till föreningens stora årliga evenemang SM i Hembryggning, detta under föreningens jubileumsår 2020. ”Nils Oscar startades av bryggarentusiaster som var med och grundade SHBF, dessutom var vi sponsor till föreningen redan på 90-talet så det här känns oerhört rätt och roligt” säger Ida Lindberg Klausen, Marknadschef på Nils Oscar.

Sveriges Hembryggareförening firar 30 år under 2020 och har inför detta jubileumsår sökt efter en ny sponsor efter att samarbetet med den tidigare sponsorn har avslutats. ”Vi vill fira stort under nästa år och göra SM i hembryggning till något alldeles extra. Nils Oscars bakgrund och idéer kändes helt rätt för oss” säger Jonas Andersson, ordförande i SHBF.
Föreningens 30-års jubileum kommer att firas på flera sätt, men framförallt genom en jubileumsbrygd som görs tillsammans med Nils Oscar. Ölet kommer att vara en bitter i brittisk stil som också var det första vinnarölet från SM i hembryggning 1989 då tävlingen hölls för första gången. Alla som tidigare har varit ordförande i föreningen kommer att bjudas in för att vara med på bryggdagen. Ölet kommer att släppas i systembolagets exklusiva sortiment den 24 april, och kommer även att finnas på fat på alla pubar i kedjan The Bishops Arms.

På Nils Oscar ser man med entusiasm fram emot samarbetet. ”Vi delar passionen för hantverksöl med föreningens medlemmar och älskar deras entusiasm. Vår gedigna erfarenhet ska få komma föreningen till nytta under 2020, dels genom processen med jubileumsbrygden men också genom utbildningar och ett större engagemang än tidigare på SM” säger Anna Källberg, ansvarig för samarbetet på Nils Oscar.

Om SHBF
Svenska Hembryggareföreningen startades som en sektion inom Svenska Ölfrämjandet 1989. Utvecklingen har varit stor; från 15 deltagare i SM i hembryggning 1989 till ca 600 deltagande öl 2019. Medlemsantalet är idag cirka 3000 och för dessa arrangerar man bryggkurser, tävlingar, diskussionsforum och utbildningar för att nämna ett axplock.

Post navigation