Nils Oscar

Lundgrens Lager

Nils Oscar Lundgrens Lager

Den smått historiska ölen Lundgrens Lager, med den förskräcklige snömannen på etiketten, är tillbaka! När den lanserades 1996 var den helt revolutionerande med sin humleprofil.

Lundgrens Lager fick namnet efter en av skaparna – Håkan Lundgren. Med dåtidens mått mätt var den revolutionerande med sin enorma mängd humle som bestod främst av humlesorterna Cascade och Cluster. Det var sorter som inte använts tidigare och ölet tog ölsverige med storm. Den blev snabbt en snackis och mycket omtyckt och omtalad.

Designen med den förskräcklige snömannen som frontfigur tecknades av Håkan Lundgren själv och fick en reklambyrå att hoppa högt av glädje och valde den för att pryda etiketten. Givetvis finns den med på återlanseringen av denna friska lager, som också är den första burkölen som Nils Oscar gör sedan 2002.

Lundgrens Lager släpps i begränsad upplaga och endast tillfälligt. Premiären är på Nöjesguidens ölmässa den 25 januari och ölet kommer sen att finnas tillgängligt fr.o.m. vecka 6 på alla The Bishops Arms pubar runtom i landet.

Den 14 februari lanseras den på Systembolaget i det exklusiva sortimentet/små partier. Artikelnummer: 1180215 Pris: 25:90

ALKOHOL: 4,9%

HUMLE: Cascade, Cluster, Saaz

MALT: Pilsnermalt, Münchenermalt, karamellmalt

ALLERGENER: Kornmalt

 

 

Passar bra till

En nostalgitripp